Optima servisi

Kontakt i podrška

U kategoriji: Vijesti

Zašto svi jedva čekaju Black Friday?

Zašto svi jedva čekaju Black Friday?

Black Friday

Black Friday u Americi i svijetu sinonim je za dan velikih popusta i predblagdanskog shoppinga. I u Hrvatskoj je zadnjih godina fenomen "Crnog petka" izuzetno popularan i predstavlja prvi u nizu blagdanskih popusta.

Danas je pojam Black Friday shvaćen kao opis financijskog prijelaza „iz crvenog“ u „crno“, odnosno, označava period u godini kada su trgovci napokon otplaćivali zaostale dugove bankama.

Kako je nastao Black Friday?

Naime, još se od 1952. godine ovaj dan smatra početkom božićne sezone kupovanja. Tradicija kupovine i posebnih ponuda za Black Friday dolazi iz SAD-a gdje je Black Friday počeo dobivati na popularnosti tijekom 90-ih godina. Prvotni cilj ovog shopping događanja, koje se obilježava na prvi petak nakon američkog blagdana Dana zahvalnosti, bio je potaknuti Amerikance na kupovinu i trošenje i nakon završetka tog blagdana. 

Porijeklo samog pojma dolazi iz Philadelphije kada su tamošnji policajci tako prozvali dan nakon blagdana zbog ogromnih gužvi u prometu i nepreglednih redova u trgovinama. Godinama kasnije, pojam je shvaćen kao opis financijskog prijelaza „iz crvenog“ u „crno“, odnosno, označava period u godini kada su trgovci, zbog velikog priljeva novca, napokon otplaćivali zaostale dugove bankama.

Zašto svi jedva čekaju Black Friday?

Danas je Black Friday fenomen koji se prakticira diljem svijeta. Posljednji petak u studenom svi očekuju s nestrpljenjem jer to je dan koji označava početak predblagdanske shopping groznice i fantastičnih ušteda. Kao takav, Black Friday je zapravo izvrsna prilika za kupovinu božićnih poklona, te nam ostavlja prostor da izbjegnemo predblagdansko ludilo i bjesomučno trčanje u zadnji čas za darovima. 

Black Friday u Optimi

U Optimi smo vjernost naših kupaca odlučili nagraditi s produženim Black Friday shoppingom i za vas pripremili nekoliko atraktivnih popusta:

  • Bonus pogodnost 25% na sve TRIO pakete uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca
  • Bonus pogodnost 15% na sve DUO pakete uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca

Pridružite nam se 23.11.2018. i iskoristite priliku - ugrabite Trio paket s internetom brzine do 60 Mbps, TV-om i telefonom za samo 189 kn/mj, a ostale odlične ponude provjerite na www.optima.hr.

22. studenog 2018.