Optima servisi

Kontakt i podrška

U kategoriji: Vijesti

ZAŠTITITE UREĐAJE OD GRMLJAVINE!

ZAŠTITITE UREĐAJE OD GRMLJAVINE!

KAKO ZAŠTITITI TELEKOMUNIKACIJSKU OPREMU OD VREMENSKIH NEPOGODA?

PREDUHITRITE NEVRIJEME - ISKOPČAJTE UREĐAJE!

Vremenske nepogode poput potresa, poplave, visokog snijega i snježnih nanosa, olujnih ili orkanskih vjetrova, ledene kiše, tuče, grmljavine, proloma oblaka, udara groma i sl. donose niz opasnosti i mogu uzrokovati značajne gubitke. Međutim, ako smo upoznati s preventivnim mjerama i ako reagiramo na vrijeme, možemo značajno umanjiti i spriječiti posljedice vremenskih nepogoda.

Nestabilni vremenski uvjeti sve češće uzrokuju kvarove na telekomunikacijskoj opremi.

Grmljavinsko nevrijeme učestala je pojava tijekom sparnih ljetnih mjeseci i tada postoji velika opasnost od pregaranja telekomunikacijske opreme i druge opreme, poput TV-a, laptopa, PC-a, STB-a, zbog električnog preopterećenja.

Kako biste zaštitili ne samo opremu i uređaje, već i sebe, naša je preporuka da tijekom grmljavine poduzmete odgovarajuće mjere:

  • Isključite uređaje iz električnih utičnica
  • Isključite koaksijalni (antenski) kabel iz uređaja

Kod grmljavine je preporučljivo iz struje isključiti sve uređaje, a posebno telekomunikacijsku i povezanu opremu kao što su televizori, TV-prijemnici, računalo, telefon, modem, usmjerivač (router) i sl.

Isključivanje svih uređaja iz električnih utičnica jedina je djelotvorna zaštita protiv posljedica udara groma. Ukoliko je građevina opremljena gromobranom, koji je izrađen u skladu s važećim propisima, ne postoji opasnost za ljude i opremu koja se nalazi u građevini za vrijeme nevremena.

Preduhitrite nevrijeme, spriječite nepotrebne kvarove i nesmetano uživajte u korištenju naših usluga.

Vaš Optima Telekom.

21. lipnja 2018.