Optima servisi

Kontakt i podrška

U kategoriji: Investitori

Korporativno upravljanje

Operativno poslovanje Optima Telekoma podijeljeno je u tri direkcije: tehnološka, prodajno marketinška i vertikala za operativne poslove, a njihov rad nadzire Uprava. Ovakva organizacija omogućila je pokrivenost teritorija RH kroz podjelu na 4 regije. Riječ je o vrhunskim profesionalcima s dugogodišnjim iskustvom i karijerama u različitim područjima i kompanijama. 

Organizacijska struktura odražava namjeru Optime da bude u cijelosti okrenuta potrebama korisnika kao i tehnološkom napretku, te da istodobno ima potpunu kontrolu nad troškovima i produktivnosti.

Sadašnja organizacija društva Optime izuzetno je fleksibilna i omogućava maksimalni angažman i iskorištenost ljudskih resursa.

Rad uprave nadzire Nadzorni odbor.

 

Kodeks korporativnog upravljanja

Upitnik o usklađenosti za izdavatelje dionica

Statut

 

 

 

Nadzorni odbor
 • Ditka Maučec, predsjednik

  Ditka Maučec rođena je 1978. u Sloveniji. Diplomirala je 2002. godine na Ekonomsko poslovnom fakultetu u Mariboru. Profesionalnu karijeru započela je 2004. godine radeći u prodaji In.life d.o.o., alternativnom operateru fiksne telefonije iz Ljubljane. Gđa. Maučec 2005. godine postaje direktorica marketinga In.life d.o.o., a 2007. izvršna direktorica čime preuzima vođenje In.life d.o.o. Ditka Maučec je 2010. godine nastavila svoju karijeru kao CMO u Telemachu Slovenija, a 2018. godine se pridružila United Groupi na poziciji Product direktora, vodeći produkt i cjenovnu strategiju Grupe.


  Tomaž Kampuš, zamjenik predsjednika

  Tomaž Kampuš rođen je 1986. u Sloveniji, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Mariboru, Slovenija. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Tušmobilu gdje se 2013. godine pridružio Management timu kao komercijalni direktor. Godine 2016. Kampuš je karijeru nastavio u Telemachu Slovenija na poziciji CSO-a, a 2017. godine imenovan je članom Uprave Telemach Slovenija. Godine 2020. Kampuš se pridružio United Grupi kao direktor Grupe za prodaju i korisničko iskustvo.

   


  Damir Topić, član

  Damir Topić rođen je 1967. te je diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1990. Jedan je od osnivača i suvlasnika Odvjetničkog društva Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka iz Zagreba, vodećeg hrvatskog odvjetničkog društva za trgovačko pravo i pravo društava. Tijekom karijere od preko 30 godina, Damir Topić prepoznat je po svom radu na nekim od najprominentnijih transakcija preuzimanja i spajanja te po zastupanju brojnih međunarodnih korporacija i financijskih institucija prilikom njihova investiranja u Hrvatskoj. Prema najutjecajnijim međunarodnim direktorijima za odvjetnike, Damir Topić je jedan od vodećih odvjetnika u Hrvatskoj u područjima preuzimanja i spajanja, bankarskog prava i tržišta kapitala. Autor je niza članaka u specijaliziranim časopisima i govornik na stručnim skupovima međunarodnih odvjetničkih udruženja.

   


  Mario Krka, član

  Mario Krka rođen je 1980. u Splitu, Hrvatska. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2004. godine, a 2011. je stekao naslov Master of Law and Business pri Bucerius Law School i WHU-Otto Beisheim School of Management. Profesionalnu karijeru započeo je 2005. godine kao odvjetnički vježbenik u odvjetničkom društvu Porobija & Porobija, a od 2008. radi kao odvjetnik u Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka OD d.o.o., sada kao suvlasnik i stariji partner te voditelj odjela za tržišno natjecanje. Sudski tumač je za engleski i talijanski jezik.

   


  Dina Salapić, član

  Dina Salapić rođena je 1989. u Makedoniji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 2015. Profesionalnu karijeru započela je 2015. godine kao odvjetnički vježbenik, te je 2018. upisana u imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore. Godine 2019. se pridružila Odvjetničkom društvu Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka gdje kao odvjetnik savjetuje domaće i inozemne stranke u području transakcija preuzimanja i spajanja, trgovačkog prava te bankarskog i financijskog prava.

   


  Dominik Glavina, član

  Dominik Glavina rođen je 1994. u Hrvatskoj, a 2017. diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Hrvatska. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2017. godine kao odvjetnički vježbenik, pri čemu se upisao u imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore 2020. U 2021. pridružio se timu Odvjetničkog društva Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka gdje kao odvjetnik savjetuje klijente u pitanjima prava tržišnog natjecanja, trgovačkog prava i prava društava, spajanja i preuzimanja, te zastupanja u sporovima.

   


  Suzana Čepl, član

  Suzana Čepl je rođena 1967. godine u Osijeku. Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera stekla je zvanje Magistre ekonomije, smjer marketing.
  Dodatno se obrazovala na području vođenja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova te javne nabave. Od 2015. godine obnaša funkciju glavne povjerenice HST-Hrvatskog sindikata telekomunikacija.
  U Optima Direct-u i Optima Telekomu zaposlena je od 2007. Nakon provedenih izbora za predstavnike radnika, 7.11.2018, izabrana je za predsjednicu radničkog vijeća Optima Telekoma te je istog dana kao predstavnica radnika imenovana u Nadzorni odbor.

   

Uprava
 • Boris Batelić, predsjednik Uprave 

  Boris Batelić je do 1. svibnja 2018. obnašao funkciju člana Uprave i glavnog direktora za korisničko iskustvo u Hrvatskom Telekomu. Cijelo svoje radno iskustvo ostvario je u Hrvatskom Telekomu gdje je zaposlen od 1999. godine, a prije imenovanja za člana Uprave Hrvatskog Telekoma obnašao je poslove razvoja usluga i prodaje ključnim poslovnim korisnicima, poslove direktora Sektora tehničkih usluga korisnicima te aktivnosti iz djelokruga upravljanja korisničkim iskustvom. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te je završio Poslovnu školu Cotrugli, također u Zagrebu.

  Funkciju obnaša od dana 19.lipnja 2018.


   

  Tomislav Grmek, član Uprave

  Tomislav Grmek na mjesto člana Uprave Optima Telekoma dolazi s pozicije direktora Odjela za razvoj i upravljanje telekomunikacijskim sustavima koju je uspješno obnašao 14 godina i gdje je stekao vrijedno iskustvo u području tehnike i telekomunikacija. Rođen je 1976. godine u Münchenu. Na Sveučilištu u Zagrebu pri Višoj tehničkoj školi Zagreb završio je smjer Elektrotehnike usmjerenje Industrijska elektronika i potom diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti na smjeru Pošta i telekomunikacije.

  Funkciju obnaša od dana 2.travnja 2019.

   

   

Naša web stranica koristi kolačiće (eng. "cookies") kako bismo za vas personalizirali sadržaj i oglase na našem webu te vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Koristimo kolačiće i kako bi vam pružali relevantne oglase na raznim drugim web stranicama putem oglašavanja na internetu.
Više informacija možete saznati ovdje.