Optima servisi

Kontakt i podrška

U kategoriji: Investitori

Korporativno upravljanje

Operativno poslovanje Optima Telekoma podijeljeno je u tri direkcije: tehnološka, prodajno marketinška i vertikala za operativne poslove, a njihov rad nadzire Uprava. Ovakva organizacija omogućila je pokrivenost teritorija RH kroz podjelu na 4 regije. Riječ je o vrhunskim profesionalcima s dugogodišnjim iskustvom i karijerama u različitim područjima i kompanijama. 

Organizacijska struktura odražava namjeru Optime da bude u cijelosti okrenuta potrebama korisnika kao i tehnološkom napretku, te da istodobno ima potpunu kontrolu nad troškovima i produktivnosti.

Sadašnja organizacija društva Optime izuzetno je fleksibilna i omogućava maksimalni angažman i iskorištenost ljudskih resursa.

Rad uprave nadzire Nadzorni odbor.

 

Kodeks korporativnog upravljanja

Upitnik o usklađenosti za izdavatelje dionica

Statut

 

 

 

Nadzorni odbor
 • Igor Vavro,

  predsjednik Nadzornog odbora

  Igor Vavro rođen je 1976. godine. Godine 1999. diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

  Nakon diplome profesionalnu karijeru započinje u tvrtki Caatoosee d.o.o. kao marketing menadžer. U Hrvatski Telekom dolazi 2003. godine gdje stječe veliko profesionalno iskustvo obnašajući dužnosti na rukovodećim mjestima. Od 2015. godine obnaša dužnost Direktora Sektora veleprodaje u Hrvatskom Telekomu.


   

  Ariana Bazala-Mišetić

  zamjenica predsjednika Nadzornog odbora

  Ariana Bazala-Mišetić rođena je 1961. Diplomirala je 1983. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

  Svoje dugogodišnje poslovno iskustvo gospođa Bazala-Mišetić gradila je u nekim od najuglednijih hrvatskih kompanija. Karijeru je započela u marketinškoj agenciji EJA Marketing Biro/Štampa Šibenik, a 1991. godine prelazi u Hrvatski Telekom gdje gotovo 14 godina uglavnom djeluje na rukovodećim pozicijama u Odjelu za odnose s javnošću. Na sličnim je pozicijama, kao rukovoditeljica Ureda Uprave te rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije, djelovala i u društvu TISAK d.d. od 2005. godine, kao i na HRT-u gdje prelazi 2009.

  Od 1. lipnja 2014. Ariana Bazala-Mišetić obnaša dužnost direktorice Sektora Ureda predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma. U Nadzorni odbor Optime izabrana je 18. lipnja 2014.


   

  Rozana Grgorinić,

  članica Nadzornog odbora

  Rozana Grgorinić rođena je 1970. te je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1994. godine.

  Svoje dugogodišnje iskustvo u bankarskom sektoru, Grgorinić je započela graditi u Cassa di Risparmio di Trieste Banca d.d. na poslovima riznice banke te poslovima s nerezidentima, prvo kao specijalistica, a kasnije kao voditeljica odjela riznice i tržišta.

  2003. godine prelazi u Grupu UniCredit te je u sjedištu Unicredita u Milanu radila na poslovima kontrolinga. Po povratku u Zagreb svoju karijeru nastavlja u Zagrebačkoj banci, prvo na poziciji koordinatora za globalno transakcijsko bankarstvo a od 2008. godine na poziciji direktorice u Korporativnom bankarstvu, Veliki sustavi Zagrebačke banke. Od 2016. godine preuzima poziciju direktorice Prihvata kartica u Kartičnom poslovanju.

  Članica je Nadzornog odbora društva OT-Optima Telekom u četverogodišnjem mandatu od 18.6.2014. godine.


   

  Ana Hanžeković Krznarić,

  članica Nadzornog odbora

  Ana Hanžeković rođena je 1976. u Zagrebu. Godine 2001. diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pravosudni ispit polaže 2004. i postaje odvjetnica. Dodatno usavršavanje iz menadžmenta stekla je 2009. na London Business School.

  Karijeru je započela u odvjetničkom društvu Hanžeković, Radaković & Partneri kao odvjetnička pripravnica, a zatim i kao odvjetnica. Menadžersko iskustvo stječe u kompaniji Diners Club Adriatic, gdje dvije godine obnaša dužnost članice Uprave za pravne poslove, nabavu i upravljanje ljudskim resursima.

  Od 2008. godine do listopada 2015. obnaša funkciju članice Uprave za strateško upravljanje i vođenje tvrtke Genera d.d.

  Od studenog 2015 obnaša funkciju članice Uprave HANZA MEDIA d.o.o., a od studenog 2016 je i predsjednica Uprave Sportskih novosti d.d.

  U Nadzorni odbor Optime izabrana je 18. lipnja 2014.


   

  Blaženka Klobas,

  članica Nadzornog odbora

  Blaženka Klobas diplomirala je 1987. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U svojoj profesionalnoj karijeri ima više od 20 godina iskustva u multinacionalnim kompanijama na odgovornim pozicijama u području financija i ljudskih resursa.

  Karijeru je započela u Tekstilnoj industriji kao referent nabave, a nastavila je u farmaceutskoj industriji PLIVA d.d. gdje je stjecala znanja kao financijski analitičar u investicijskom i M&A odjelu, te je napredovala do pozicije direktorice Planiranja i upravljanja rezultatom PLIVA Grupe.

  U periodu od 1999. do 2003. obnašala je funkcije člana odnosno predsjednika Nadzornih odbora poduzeća u sastavu PLIVA Grupe. Godine 2004. prelazi u LURA Grupu na rukovodeću poziciju u područje ljudskih potencijala.

  U Hrvatski Telekom dolazi 2006. godine na mjesto direktorice Kontrolinga Grupe, a od 2014. godine obnaša funkciju direktorice Odjela za financijske odnose s korisnicima.


   

  Silvija Tadić,

  članica Nadzornog odbora

  Silvija Tadić rođena je 1975. godine. Diplomirala je Poslovnu ekonomiju, smjer Financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ima položen ispit za obavljanje poslova investicijskog savjetnika od strane Komisije za vrijednosne papire RH i Hrvatske udruge financijskih analitičara.

  Radno iskustvo započela je 2001. godine u Zagrebačkoj banci d.d. u Sektoru poslovanja s građanima. 2005. godine prelazi u ZB Invest d.o.o. na dužnost voditeljice Funkcija prodaje, marketinga i razvoja proizvoda, a od 2012. postaje i članicom Uprave ZB Invest d.o.o. Od 2016. godine ponovno je u Zagrebačkoj banci d.d. na poslovima direktorice programa i portfelja regulatornih projekata.

  Trenutno obnaša dužnost unutar odjela Organizacije i logistike Zagrebačke banke d.d. na poziciji direktorice sektora i odgovorna je za projektni menadžment, dizajn procesa i organizacije, upravljanje troškovima i upravljanje nekretninama banke.


   

  Jelena Noveljić,

  članica Nadzornog odbora

  Jelena Noveljić rođena je 1978. godine. Diplomirala je 2002. godine na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Dodatno pedagoško psihološko obrazovanje stekla je na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Splitu, a 2012. diplomirala je MBA in International Business na MIB School of Managemnet u Trstu.

  Menadžer je s više od 15 godina radnog iskustva u razvoju poslovanja i tržišta, prodaji te pružanju konzultantskih usluga iz područja unapređenja strategije i operativne efikasnosti. Radno iskustvo započela je 2003. godine u Chronolab Grupi kao voditelj prodaje i marketinga za multimediju. 2005. godine postaje direktoricom prodaje i marketinga u Profectus Grupi, a u Hrvatski Telekom dolazi 2007. godine kao voditelj prodaje za velike i ključne klijente.

  Trenutno obnaša funkciju direktorice Odjela za provedbu i prioritizaciju projekata u Hrvatskom Telekomu.


   

  Igor Radojković,

  član Nadzornog odbora

  Igor Radojković diplomirao 1998. godine je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2012. stekao je zvanje MRICS od strane Kraljevskog udruženja ovlaštenih inženjera Velike Britanije.

  Radno iskustvo započeo je 1998. godine kao pomoćnik nadzornog inženjera u Plan Plus d.o.o.. Od 1999. godine radi na Građevinskom fakultetu u Zagrebu na poziciji zamjenika voditelja projekta (projekt obnove Vukovarsko-srijemske županije). 2001. godine prelazi u Bechtel International na funkciju glavnog inženjera za objekte. U razdoblju od 2003. do 2011. godine radi u Hypo Alpe-Adria-Nekretnine d.o.o., prvotno na poziciji voditelja Odsjeka za praćenje investicijskih projekata, a zatim i kao Direktor, te naposljetku i na poziciji Predsjednika Uprave.

  U Hrvatskom Telekomu je od 2015. godine i obnaša funkciju Direktora Sektora za nabavu, logistiku i upravljanje nekretninama.


   

  Suzana Čepl,

  članica Nadzornog odbora

  Suzana Čepl je rođena 1967. godine u Osijeku. Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera stekla je zvanje Magistre ekonomije, smjer marketing.

  Dodatno se obrazovala na području vođenja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova te javne nabave. Od 2015. godine obnaša funkciju glavne povjerenice HST-Hrvatskog sindikata telekomunikacija.

  U Optima Direct-u i Optima Telekomu zaposlena je od 2007. Nakon provedenih izbora za predstavnike radnika, 7.11.2018, izabrana je za predsjednicu radničkog vijeća Optima Telekoma te je istog dana kao predstavnica radnika imenovana u Nadzorni odbor.

Uprava Optima Telekoma
 • Boris Batelić, predsjednik Uprave 

  Boris Batelić je do 1. svibnja 2018. obnašao funkciju člana Uprave i glavnog direktora za korisničko iskustvo u Hrvatskom Telekomu. Cijelo svoje radno iskustvo ostvario je u Hrvatskom Telekomu gdje je zaposlen od 1999. godine, a prije imenovanja za člana Uprave Hrvatskog Telekoma obnašao je poslove razvoja usluga i prodaje ključnim poslovnim korisnicima, poslove direktora Sektora tehničkih usluga korisnicima te aktivnosti iz djelokruga upravljanja korisničkim iskustvom. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te je završio Poslovnu školu Cotrugli, također u Zagrebu.

  Funkciju obnaša od dana 18.lipnja 2018.


   

  Tomislav Grmek, član Uprave za tehniku

  Tomislav Grmek na mjesto člana Uprave za tehniku Optima Telekoma dolazi s pozicije direktora Odjela za razvoj i upravljanje telekomunikacijskim sustavima koju je uspješno obnašao 14 godina i gdje je stekao vrijedno iskustvo u području tehnike i telekomunikacija. Rođen je 1976. godine u Münchenu. Na Sveučilištu u Zagrebu pri Višoj tehničkoj školi Zagreb završio je smjer Elektrotehnike usmjerenje Industrijska elektronika i potom diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti na smjeru Pošta i telekomunikacije.

  Funkciju obnaša od dana 2.travnja 2019.


   

  Tomislav Tadić, član Uprave za financije

  Tomislav Tadić rođen je 1972. godine u Požegi. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, nakon čega na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu stječe zvanje magistra ekonomskih znanosti.U Optima Telekom dolazi iz Nexe grupe gdje je obnašao dužnost financijskog direktora i člana Uprave te tvrtke. Prethodno, svoje bogato iskustvo Tadić je stjecao na raznim rukovodećim pozicijama u renomiranim hrvatskim tvrtkama i financijskim institucijama, kao što su Privredna banka Zagreb, Proventus strategije, CCS Ulaganja, Dioki grupa i Crosco.

  Funkciju obnaša od dana 1. listopada 2014. 

   

Naša web stranica koristi kolačiće (eng. "cookies") kako bismo za vas personalizirali sadržaj i oglase na našem webu te vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Koristimo kolačiće i kako bi vam pružali relevantne oglase na raznim drugim web stranicama putem oglašavanja na internetu.
Više informacija možete saznati ovdje.